De kansspelautoriteit waarschuwt voor een piramidespel met de naam ‘Geldbloem’, dat zich afspeelt op social media platformen zoals, Instagam, Facebook, Twitter en Snapchat.

Afgelopen dinsdag kwam de kansspelautoriteit met een persbericht naar buiten. Volgens de kansspelautoriteit lijkt het piramidespel aan populariteit te winnen onder social media gebruikers. De toezichthouder heeft de zaak in onderzoek.

Een piramidespel is een vorm van fraude waarbij deelnemers worden opgeroepen geld in te leggen. De deelnemers krijgen geld uitgekeerd wanneer ze andere gebruikers over te halen om ook geld in te leggen. De ‘Geldbloem’ is een variant die mer vier verschillende rangen werkt. Deelnemers promoveren in rang als ze andere mensen laten deelnemen en krijgen zelf een geldbedrag uitbetaald.

In Nederland is het verboden om zonder toestemming een piramidespel op te zetten, omdat dit onder kansspel valt. Er bestaat een kans dat deelnemers hun inleg verliezen naarmate nieuw klanten achterwege blijven. Wees alert en trap er niet in!